
FOPCP
Forumul Patronatelor si Corpurilor Profesionale din Romania
Necesitatea unificarii fortelor patronale si a corpurilor profesionale pentru a putea reprezenta eficient si onorabil interesele membrilor, este evidenta. Fiecare dintre noi, resimtim nu odata in activitatile pe care le desfasuram lipsa unei reprezentari consistente, eficiente a intereselor atat pe plan local cat si national. De aceea stimati colegi a fi impreuna, atunci cand este nevoie de o voce puternica, care sa ne reprezinte in raport cu institutiile locale, regionale sau nationale, sau in alte imprejurari ce afecteaza evolutia companiei noastre, cabinetului nostru, organizatiei noastre, reprezinta o realitate atat de necesara in aceste vremuri.
Suntem legati nu numai prin acel Acord de Parteneriat semnat pana la aceasta data in 26 de judete, de 161 de entitati juridice, dar si prin vointa de a ne constitui intr-un partener absolut indispensabil pentru orice institutie locala, regionala si nationala din Romania si nu numai.
Fie ca aceasta platforma de comunicare sa ne apropie si mai mult si sa ne fie de folos in demersul nostru de-a coagula miscarea patronala si cea a corpurilor profesionale din Romania.
-
Ioan Lucian
Initiatorul Acordurilor de Parteneriat
Principalele Direcții FOPCP
-
Pozitionarea noastra ca partener important, viabil si eficient fata de principalele institutii locale si judetene:
a. Prefectura
b. Consiliu Judetean
c. Primaria Municipiului si ale principalelor orase din judet
d. ANAF, ITM, AJOFM, ISU, Garda de Mediu, Protectia Consumatorilor,
Inspectoratul Judetean de Politie, etc.
e. Universitati
f. Inspectoratul scolar judetean
g. Alte institutii judetene
Suntem interesati ca evolutia economica a judetului sa fie influentata de mediul de afaceri prin reprezentantii sai, prin:
• Consultarea FOP atunci cand se realizeaza strategiile economice ale localitatilor judetului - Infiintarea Comisiei Economice Consultative de pe langa Consiliul Municipal si Consiliul Judetean
• Eliminarea birocratiei din institutiile cu care interactioneaza companiile
• Simplificarea eliberarii autorizatiilor pentru firmele private - Infiintarea Biroului Unic de avizare in cadrul primariilor
• Incurajarea dezvoltarii companiilor autohtone
• Implicarea FOP in dezvoltarea invatamantului dual
Parghiile prin care putem realiza aceasta pozitionare:
• Intalniri in grup (FOP) cu conducerea acestor institutii si inaintarea unor propuneri de parteneriate si actiuni comune (dupa modelele ce functioneaza deja)
• Realizarea unor activitati ce vor promova forta comuna a organizatiilor patronale si asociatiilor profesionale din judet (de exemplu: organizarea de conferinte, targuri, evenimente de impact pentru mediul de afaceri din judet)
-
Colaborarea semnatarilor Acordului pentru promovarea membrilor, in zona de business, la nivel judetean. Se va crea o platforma de comunicare, unde membrii nostri vor putea sa interactioneze in ceea ce priveste cererea si oferta de produse si servicii pe care le au.
-
Colaborarea cu reprezentantii judetului in forul legislativ (Parlament), sau institutii nationale, pentru a influenta realizarea unui climat de afaceri atractiv si prietenos in Romania.