top of page

Antreprenoriatul 2.0.21 - de la idee la oportunități de dezvoltare și finanțare

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a avut o intervenție în cadrul evenimentului Antreprenoriatul 2.0.21 - de la idee la oportunități de dezvoltare și finanțare, organizat de Confederatia patronală UGIR și Organizația Femeilor Antreprenor OFA UGIR. Conferința își propune să ofere cadrul de dialog deschis între autoritățile publice și mediul de afaceri privat, pentru a găsi soluții și sprijin concret în salvarea și dezvoltarea afacerilor din domeniile amintite.


„Sunt de părere că sectorul public trebuie să învețe de la cel privat. În privat există motorul unei economii sănătoase! Noi, la minister, trebuie doar să asigurăm infrastructura, astfel încât fiecare antreprenor să investească în ce sector dorește și să își desfășoare activitatea fără prea multe bariere. Cu cât ești mai mic, cu atât trebuie ca statul să te lase mai mult în pace, astfel încât să poți să crești, iar ulterior să poți duce o povară fiscală, dar și o reglementare mai mare. Aceasta este filosofia pe care doresc să o promovez”, a declarat Cladiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.


În intervenția sa, Claudiu Năsui a prezentat succint și cele mai importante programe gestionate de minister. Printre acestea, amintim de operaționalizarea și deblocarea Start-Up Nation, pentru care se fac în continuare plăți aferente anului 2018, schemele de ajutor de stat Covid-19, pentru care au fost găsite noi surse de finanțare și astfel, plățile vor fi reluate, dar și schema de ajutor HoReCa, aflată în derulare, o măsură de despăgubire care a fost debirocratizată cât de mult posibil, conform legislației în vigoare.


La eveniment participă și Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Paul Ene, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Vestea, președinte CJ Brașov și Mihai Călin Văsii, prefectul județului Brașov.


Birou de presa UNPR

1 afișare0 comentarii
bottom of page