top of page

Apel de Solidaritate

Actualizată în: 9 mar. 2021

Catre reprezentantii mediului de afaceri din Romania In atentia domnului presedinte: MIHAI DARABAN – Camera de Comert si Industrie a Romaniei FLORIN JIANU – Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii GEORGE PAUNESCU – Uniunea Generale a Industriasilor din Romania IONEL BORS – Confederatia Patronala din Industrie GHEORGHE NAGHIU- Confederatia Patronatul Roman DRAGOS ANASTASIU – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana MUHAMMAD MURAD – Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc Avand in vedere contextul actual, generat de criza COVID 19, mediul de afaceri din Romania are nevoie de unitate si solidaritate. Acum mai mult ca oricand trebuie sa facem ce nu am facut pana acum. Sa hotaram, ca impreuna putem face mult mai mult pentru mediul de afaceri din Romania si ca solidaritatea tuturor celor care reprezinta mediul de afaceri este absolut necesara de acum inainte.

Privind cu realism, trebuie sa recunoastem ca fiecare entitate juridica care reprezinta interesele mediului de afaceri din Romania, nu are forta, capacitatea, ca, singura sa acopere toate nevoile celor cateva sute de mii de firme inregistrate pe teritoriul Romaniei. De aceea recunoscandu-ne unii altora meritele si realizarile de pana acum si respectandu-ne existenta in folosul comunitatii de afaceri, indiferent cat suntem de mari sau mici ca organizatie, trebuie sa decidem ca; fara sa ne pierdem identitatea proprie, putem merge impreuna, sa reprezentam sau sa aparam interesele companiilor private din Romania, actionand unitar, macar pe citeva din problemele fundamentale cu care se confrunta mediul de afaceri.

Cata greutate si ce amploare ar avea demersurile facute de fiecare confederatie, daca ar fi sustinute de toate celelalte organizatii patronale?

Domnilor presedinti,

Uniunea Nationala a Patronatului Roman, cea mai veche confederatie patronala din Romania, considera ca, acum in aceste vremuri grele e timpul sa ne unim fortele si sa incheiem: ‘’Acordul pentru Romania’’, al organizatiilor patronale.

In 22 de judete din tara la aceasta ora, 142 de organizatii patronale si corpuri profesionale au aderat la proiectul de coagulare a miscarii patronale si al corpurilor profesionale din Romania, transmitand un semnal clar, pentru unitate, pentru solidaritate. Sunt organizatii judetene ce fac parte din aproape toate structurile patronale nationale ale Romaniei. Haideti sa ne alaturam lor si la nivel national si sa realizam in sfarsit ‘’Acordul National’’ de colaborare al reprezentantilor mediului de afaceri.

Propunem ca, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Confederatia Patronatul Roman, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana , Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si alte confederatii sa se implice in atragerea tuturor organizatiilor patronale de pe teritoriul Romaniei, in acest proiect unic dupa Revolutia din 1989.

Domnule presedinte MIHAI DARABAN, Domnule presedinte FLORIN JIANU, Domnule presedinte GEORGE PAUNESCU, Domnule presedinte IONEL BORS, Domnule presedinte GHEORGHE NAGHIU, Domnule presedinte DRAGOS ANASTASIU, Domnule presedinte MUHAMMAD MURAD,

Sunt convins ca va veti alatura eforturilor noastre de apropiere si conlucrare intre toate entitatile juridice ce reprezinta mediul de afaceri din Romania si ca Acordul va prinde viata.

Bucuresti 18.03.2020

IOAN LUCIAN Presedinte - Uniunea Nationala a Patronatului Roman

4 afișări0 comentarii
bottom of page