top of page

GO ROMANIA!

Actualizată în: 10 mar. 2021

La inițiativa Ambasadei României în Republica Polonă, Uniunea Națională a Patronatului Român împreună cu Ministerul Turismului din România, Camera Bilateral ă de Comerț și Industrie Polono-Română și două asociații poloneze ai proprietarilor de mașini Dacia și Polski Fiat, au demarat proiectul GO ROMANIA!, eveniment aflat la prima sa editie în 2017.


Cu implicarea financiară a INTER CARS ROMÂNIA, LIDL și IDEEA BANK. organizatorii doresc să refacă traseul pecare miile de turi ști polonezi se îndreptau către litoralul românesc în anii '70-'80.


Pornind de la Cracovia în data de 26 iunie a.c, Caravana, formată din 15 autoturisme de epocă Dacia și Polski Fiat va intra în țară pe la Satu-Mare în 27 iunie având ca prim oraș de staționare Negre ști-Oa ș. Cu sprijinul Primăriei Orașului Negre ști-Oa ș, vor fi realizate câteva festivități care vor apropia delegația poloneză formată din 40 de membri și locuitori ai orașului Negrești. Primarul orașului Negre ști, Aurelia Fedorca, va primi delegația în Sala Mare a Primăriei orașului la ora 14.00. După întânirea cu primarul orașului, caravana va face un tur de oraș și va expune timp de doua ore in centrul orasului, mașinile de epoca.În 28 iunie, Caravana GO ROMANIA!, va ajunge în județul Cluj, unde la ora 13:00, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi va primi pe cei 40 de polonezi în sala mare a Primăriei. Caravana poloneză va staționa timp de două ore în Piața Unirii. De asemenea, se va efectua un tur al orașului și se vor vizita monumentele simbol ale municipiului Cluj Napoca. Organizarea evenimentului GO ROMANIA! de la Cluj este realizată cu implicarea deosebit ă a autorităților locale.


Pe 29 iunie, la Hunedoara, polonezii vor fi primiți de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, după care mașinile vor fi expuse în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, pe care de altfel îl vor și vizita.În cursul zilei de 30 iunie, caravana GO ROMANIA! va străbate Transalpina și va staționa în cunoscuta localitate Rânca unde va fi organizată o seară tradițională românească, la stână.

Pe 1 iulie în capitala Gorjului, Târgu-Jiu, caravana va fi primită de Pre ședintele Consiliului Judetean, Cosmin Mihai Popescu, instituție care s-a implicat substanțial în organizarea evenimentelor de pe raza județului Gorj, după care polonezii vor vizita principalele obiective turistice ale orașului: Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii. Mașinile vor fi expuse în Piața Centrală pentru ca locuitorii orașul Târgu-Jiu să poată vedea celebrele autoturisme românești Dacia și cele poloneze, Polski Fiat.

În dupa amiaza aceleiași zile membrii caravanei GO ROMANIA!, va ajunge la Craiova unde de asemenea vor fi primi ți de către oficialitățile orașului, Primarul Craiovei, președintele consiliului județean și prefectul județului Dolj.Pentru data de 2 iulie, delegația poloneză are programat ă la Craiova o vizit ă a Muzeului de Arta din oraș, fostă reședință a mare șalului Eduard Smigly-Rydz, șeful Cartierului General al Armatei poloneze și a președintele Poloniei, Ignacy Moscicki, împreună cu familia și suita sa, în perioada de exil de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.


La mijlocul zilei de doi iulie caravana GO ROMANIA!, va fi primită de presedintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu și de alte oficialități ale județului iar apoi își va expune mașinile în centrul orașului. Consiliul Județean Argeș s-a ocupat de întreaga organizarea a primirii caravanei in Argeș si a apreciat evenimentul ca fiind unul de referință nostalgică pentru județ.Data de 3 iulie este dedicată orașului București, programul pe care caravana GO ROMÂNIA! îl va avea în capitala României este unul deosebit de încărcat. Astfel la ora 12:00 la Palatul Elisabeta, Casa Regală va primi delegația poloneză și va oferi în cinstea ei o recepție după care caravana va face un tur interesant al orașului București atingând Arcul de Triumf, Piața Revoluției, Piața Universit ății, Piața Victoriei. Va fi vizitat deasemenea Palatul Parlamentului și Primăria General ă a capitalei.


În 4 iulie caravana GO ROMÂNIA! va ajunge în punctul terminus al călătoriei, LITORALUL ROMÂNESC. Aici pe parcursul a două zile membrii grupului vor face un tur al litoralul romanesc atingând cunoscutele stațiuni Mamaia, Olimp, Neptun, Venus , Eforie. De asemenea vor fi primiți de către autoritățile județului Constanța și își vor expune mașinile lângă celebrul Cazino din Constanța.La întoarcere, Caravana poloneză GO ROMÂNIA! se va opri la Valea cu Pești și de asemenea în ultima zi petrecută în România, 9 iulie, vor fi găzduiți de frumosul oraș de pe Criș, Oradea, unde vor fi primi ți de primarul municipiului Oradea și de alteoficialități ale județului. Polonezii vor vizita cunoscuta Cetate a Oradiei, celebrele băi termale din stațiunea Felix și frumosul centru istoric al orașului Oradea, după care se vor îndrepta spre Cracovia, încheind astfel evenimentul "GO ROMÂNIA'' aflat la prima sa ediție, care are ca principal obiectiv readucerea în centrul atenției turi știlor polonezi în Romania si indeosebi pe litoralul romanesc.


Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fără caracter politic, care cuprinde companii din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau străin. Este prima confederație patronală înființată în România, în 1991, și are scopul de a ocroti interesele patronilor mici ș i mijlocii din domeniul serviciilor, al comerțuluiși al producției. UNPR este o uniune de companii și federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridic ă. Mai multe informații: www.unpr.ro .Camera Bilaterala de Comerț și Industrie Polono-Romana este o initiativa dedicată consolid ării rela țiilor economice dintre Romania si Polonia. În afară de rolul său de a facilita mai multă cooperare economică bilaterală prin furnizarea de informații exacte și sprijin pentru membrii săi, scopul Camerei este acela de a răspunde cât mai rapid și intr-un mod cat mai profesionist posibil la nevoile mediului de afaceri din cele doua tari.


Birourile din Varșovia, Bucuresti și Cluj-Napoca fac parte din rețelele de business locale și regionale, mentinand totodata un dialog constant si benefic cu autoritățile locale și naționale.

Birou de presa UNPR

0 afișări0 comentarii
bottom of page