top of page

Guvernul adoptă măsurile impuse de AIM și UNPR

La data de 29.04.2021, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (membru UNPR), în parteneriat cu Uniunea Națională a Patronatului Român, a transmis premierului Florin Câțu o adresă prin care au fost supuse atenției Guvernului României problemele cu care se confruntă companiile din construcții pe fondul măsurilor restrictive aplicate la nivel internațional pentru reducerea efectelor pandemiei. Acestea s-au confruntat și încă sunt afectate în această perioadă de costurile mai mari şi fluctuaţii ale preţurilor, sincope la nivelul lanţului logistic, anulări de comenzi şi întârzieri importante în livrarea materialelor şi echipamentelor, instabilitatea pieței materialelor de producție


În acest context, am solicitat Guvernului României adoptarea unui cadru legislativ care să permită actualizarea prețurilor contractelor de achiziții publice, ca măsură de sprijin al mediului economic.


În discuțiile ulterioare cu reprezentanții AIM și UNPR, Premierul Florin Câțu a arătat deschidere pentru rezolvarea acestor probleme, iar la finalul ședinței de Guvern din data de 11.08.2021, a anunțat adoptarea unei ordonanțe de urgență care va permite actualizarea prețurilor pentru contractele publice:


Premierul Florin Câțu:


”Am avut o ordonanţă de urgență care se referă la actualizarea prețurilor pentru contracte publice. Şi aici trebuie menționat un lucru foarte important: cred că este primul exemplu din UE unde există o astfel de ordonanță. Şi de ce este diferit și este important? Pentru că am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii clare pentru creșterea și scăderea prețurilor. Deci, dacă vor crește prețurile, să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate. Deci în ambele sensuri mergem, nu doar într-o direcție, pentru că prețurile se mișcă și în sus și în jos.”


Biroul de presă UNPR

1 afișare0 comentarii
bottom of page