top of page

PARLAMENTARII DIN ALBA INTERESATI DE PROBLEMELE MEDIULUI DE AFACERI SI A CORPURILOR PROFESIONALE

Actualizată în: 9 mar. 2021

Seria de intalniri a semnatarilor Acordului de Parteneriat dintre organizatiile patronale si corpurile profesionale din cele 16 judete, a continuat la Alba Iulia, in 23 Noiembrie 2018.


Trei din cei cinci parlamentari ai judetului, Sorin Ioan BUMB, Florin Claudiu ROMAN si Alexandru PERES au fost prezenti in sala Mihai Viteazul a Prefecturii Alba Iulia, la intalnirea cu semnatarii acordului de parteneriat, organizatii patronale si corpuri profesionale.Un dialog pe care ambele parti l-au considerat constructiv, realizat pentru prima data in judet intr-un astfel de format.


Senatorul Alexandru PERES impreuna cu deputatii Florin ROMAN si Sorin Ioan BUMB, au trecut in revista mai multe aspecte legate de activitatea lor privind mediul de afaceri. Deputatul liberal Florin ROMAN, membru al Comisiei administratiei publice si amenajarea teritoriului, a atins subiecte precum: salariul minim, criza fortei de munca, invatamantul dual. Pentru fiecare din aceste probleme, deputatul Florin ROMAN, mentionand ca sunt initiative ale partidului pe care-l reprezinta, pentru a schimba sau imbunatatii situatiile existente acum.


Senatorul liberal de Alba, Alexandru PERES, s-a aratat preocupat de functionarea CES ( Consiliul Economic si Social), insistand pe pozitiile de multe ori separate ale mediului de afaceri si forta redusa de reprezentare a companiilor private in dialogul tripartit guvern-sindicate-patronate.


Deputatul PNL Sorin Ioan BUMB, membru al Comisiei industrie si servicii, s-a aratat interesat de modul in care se poate conlucra pe tema internationalizarii firmelor romanesti, subiect deosebit de important pentru mediul de afaceri din Romania.


”Deschiderea fata de mediul de afaceri si corpurile profesionale, modul constructiv abordat de cei prezenti la intalnire, ne incurajeaza sa repetam astfel de intalniri in judetele tarii si sa speram ca vom gasi in randurile parlamentarilor, parteneri deosebiti si aplecati spre problemele mediului de afaceri din Romania” a subliniat presedintele UNPR, Ioan LUCIAN, moderatorul intalnirii de la Alba Iulia.


S-a convenit de comun acord, ca de cate ori reprezentantii mediului de afaceri si ai corpurilor profesionale vor avea teme serioase de dezbateri, initiative legislative, sa se organizeze astfel de intalniri in judetul Alba, sperand ca pe viitor, toti parlamentarii judetului sa fie prezenti, invitatia fiind facuta catre toti acestia.


4 afișări0 comentarii
bottom of page