top of page

Participarea secretarului de stat MEAT, Paul Ene, la cea de-a 66-a reuniune a Comisiei pentru Europa

Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, reprezintă România la cea de-a 66-a reuniune a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), care are loc sub auspiciile Guvernului Greciei, la Atena, în perioada 2-4 iunie.


„Pentru prima dată avem o perspectivă clară: vaccinarea. Este un moment de restart, care ne va permite să ne întoarcem treptat la normalitate și, foarte important, care va putea ajuta reclădirea sectorului turistic, prin consolidarea încrederii în călătorii”, a declarat secretarul de stat MEAT, Paul Ene.


Reuniunea Comisiei le-a oferit membrilor o nouă oportunitate de a discuta despre provocările cu care s-a confruntat industria turismului, în lumina crizei sanitare COVID-19, dar și de a defini acțiunile prioritare care pot contribui la o recuperare durabilă.


Recunoașterea certificatelor de vaccinare a fost, astfel, unul dintre principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirilor bilaterale dintre secretatul de stat Paul Ene și omologii săi din Arabia Saudită și Bulgaria, fiind subliniată necesitatea acestei măsuri pentru reluarea fluxurilor turistice dintre state.


La evenimentul desfășurat în Atena, alături de oficiali ai Guvernului elen, sunt prezenți Zurab Pololikashvili, Secretarul General al OMT, miniștri și secretari de stat din regiune, dar și reprezentanți internaționali ai industriei turismului.


Informații de background:


Din 1975, România este membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Turismului (OMT).


OMT este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 159 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociați și peste 500 membri afiliați din sectorul privat, instituții educative, asociații din turism și autorități de turism locale.

0 afișări0 comentarii
bottom of page