top of page

PUNTI DE LEGATURA INTRE MEDIILE DE AFACERI DIN ROMANIA SI CHINA

În perioada 17.04 – 19.04. 2018, Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș (AIM) a organizat prima misiune economică chineză pentru mediul de afaceri din Maramureș. Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), reprezentată de domnul președinte Ioan Lucian, a participat la evenimentul principal – întâlnirea Vicepreședintelui Asociației Oamenilor de Afaceri din Shanghai și a Președintelui Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din Romania cu peste 60 de reprezentanți ai patronatului din Maramureș, care a avut loc la Baia Mare in data de 18.04.2018.


Delegația chineză a fost plăcut impresionată, găsind în județul Maramureș companii partenere seriose pentru a dezvolta colaborări pe termen lung. Dorește să fructifice locațiile atractive din județ care au condiții de mediu și utilități bune și sunt accesibile față de Occident și celelalte țări vecine. Reprezentanții chinezi s-au arătat interesați să investească, să trimită forță de muncă și să desfășoare activități de import-export. Doresc să achiziționeze servicii de marketing online, produse din lemn procesate primar, produse agricole vegetale și animale.Pentru a se concretiza aceste inițiative se urmărește: participarea companiilor românești la târguri comerciale din China, deschiderea de reprezentanțe economice în Shangai, China și în Baia-Mare, România sau alte localități din țară, înființarea de firme româno-chineze (cu sediul în România) pentru dezvoltarea de investiții în Maramureș.


Activitățile directe de vânzare-cumpărare în și din China se dorește să se realizeze cu taxe mici prin aeroporturile Budapesta și Viena, iar pe viitor, chiar prin aeroporturile din Cluj-Napoca sau Baia Mare. Reprezentanții chinezi oferă posibilitatea oamenilor de afaceri români să participe cu costuri mici, la marile târguri și expoziții din zona Shangai, inclusiv ca și expozanți. Pot să obțină spații, inclusiv cu personal vorbitor de chineză care să reprezinte firmele românești în China.Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș plănuiește să deschidă în maxim 18 luni, 2 reprezentanțe econonomice private româno-chineze (una în Baia-Mare și alta în Shangai, China) prin care se va acorda consultanță de afaceri pentru companiile româno-chineze.

De asemenea, se va organiza în fiecare an cel puțin o misiune economică cu o delegație română care se va deplasa în China și una, din partea oamenilor de afaceri chinezi care vor veni în Maramureș, România.


Această misiune economică chineză s-a putut desfășura datorită efortului Asociației Întreprinzătorilor din Maramureș, reprezentată de domnul președintele Ovidiu Goga.


UNPR, prin președintele Ioan Lucian i-a asigurat pe participanți de crearea unor punți de legătură între mediile de afaceri din România și China.


Birou de presa UNPR

0 afișări0 comentarii
bottom of page