top of page

Seria de intalniri cu presedintii partidelor parlamentare a inceput cu PNL , continuand cu USR, UDMR

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a inițiat o serie de întâlniri cu președinții partidelor parlamentare. Astfel, pe parcursul a două zile președintele UNPR, Ioan Lucian, împreună cu membrii din conducerea UNPR, s-a întâlnit cu: Ludovic Orban, președintele PNL; Dan Barna, președintele USR și Kelemen Hunor, președintele UDMR.


Mapa cu subiectele de discuție propuse de UNPR a cuprins:


1. Informare cu privire la constituirea Alianței confederativ - patronale a țărilor din estul Europei (Polonia, Ungaria, Slovacia și România) membre a Uniunii Europene.


2. Informare cu privire la stadiul coagulării mișcării patronale din România. Au fost semnate Acorduri între toate organizațiile patronale și asociațiile profesionale din Bihor, Cluj, Dolj, Timiș și Brașov. Urmează Satu Mare, Prahova, Iași, Bacău, Constanța.


3. Posibilitățile concrete de colaborare între partidele politice și organizațiile patronale din România pentru binele evoluției economice a țării noastre.Fiecare dintre președinții celor trei partide parlamentare și-au manifestat în mod deschis dorința de colaborare atât cu UNPR cât și cu semnatarii acordului de parteneriat – organizații patronale și profesionale, din 7 județe ale țării: Bihor, Cluj, Dolj, Timiș, Brașov, Satu Mare și Prahova. Colaborarea pentru zona legislativă a fost cea mai importantă promisiune pe care cei trei președinți ai partidelor parlamentare și-au asumat-o.

De asemenea, ei au apreciat ca încurajatoare evoluția coagulării mișcării patronale din România.


Realizarea alianței confederativ-patronale dintre cele 4 țări est-europene Polonia, Ungaria, Slovacia și România, membre UE a fost apreciată ca una deosebit de benefică pentru mediul de afaceri din România. Domnul Kelemen Hunor, președintele UDMR a subliniat că și mediul politic ar trebui să fie mai activ în realizarea unor astfel de alianțe cu țările est-europene, membre UE.


0 afișări0 comentarii
bottom of page